سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ساخت و اجرای انواع استخر در سایزهای متفاوت

نکاتی درباره ساخت استخر و اجرای استاندارد آن

طراحی و ساخت استخرهای شنا امروزه تابعی از استانداردهای موجود در مهندسی ساختمان است.
بر اساس استفاده از استخرهای خانگی در اشکال مختلف هندسی طراحی شده و بیش از رعایت استانداردهای ساختاری ، رضایت کارفرما به دلیل محدودیت فضای ساختمان از نظر معماری مطلوب است.
در ساخت استخرهای عمومی و حرفه ای ، با توجه به امکاناتی که مطابق با اهداف کارفرما در نظر گرفته شده است ، توجه به استانداردهای موجود ضروری است.
بر این اساس ، نصب استخر در زمین های لغزنده یا لغزنده یا در حاشیه تصفیه خانه های دام یا فاضلاب مغایر با این اصول است.

به طور کلی ، در طراحی سازه مخزن استخر ، بتن مسلح با آرماتور صحیح صحیح است ، که در آن طراح و سازنده به اجرای مهر و موم و اتصالات انبساط ، نحوه نصب لوله ها و مجاری به خط مشی ها و نوع لوله ها توجه می کنند. و اتصالات در بتن. ، اهمیت زیادی دارد.
یکی از مهمترین دلایل رعایت اصول ذکر شده این است که در صورت احتمال نشت به دلیل رعایت نکردن اصول ، علاوه بر کاهش مداوم آب استخر ، احتمال نشت مخزن استخر یا آسیب رساندن به فونداسیون نیز وجود دارد. از ساختمانهای کنار استخر

تعریف استخر


ذخیره حجم معینی از آب کاملا تمیز و بهداشتی برای شنا و سایر ورزشهای آبی را استخر می گویند و تفاوت اصلی بین استخرها و سایر استخرها و ایمنی آب از یک سو و کیفیت آب مورد استفاده در دست دیگر

 

انواع استخرها


به طور کلی ، استخرها به دو نوع سرپوشیده و بیرونی طبقه بندی می شوند و همچنین نوع استفاده از آنها باعث ایجاد دسته دیگری می شود ، مانند استخرهای شنای قهرمانی ، استخرهای تفریحی ، بهداشتی و درمانی که معمولاً با قسمتهای دیگر مانند سونا یا واحدها ترکیب می شوند. به اما صرف نظر از هر نوع ، باید دارای ابعاد و اندازه هایی باشد که جزو استخرهای استاندارد است.

 

ابعاد ساختمان سازه و بدنه استخر


استخرهای استاندارد با ابعاد زیر ساخته می شوند.

25 13 13.5 متر (در برخی از اماکن ورزشی ابعاد 30 10 10 متر وجود دارد)
33 * 16 متر
50 * 25 متر یا 50 * 21

عمق استخرها بسته به کاربرد متفاوت است و معمولاً به شرح زیر است.

    الف: استخرهای آموزشی برای مبتدیان که معمولاً از عمق 70 سانتی متر تا حداکثر 120 سانتی متر است.
    ب: استخرهای عمومی ، قابل استفاده برای افرادی که در شنا از عمق 125 سانتی متر تا عمق 350 سانتی متر مهارت دارند.
    پ: استخرهای شنای قهرمانی برای شنا و مسابقات از عمق 180 سانتی متر تا 450 سانتی متر ، برای غواصی با ارتفاعات مختلف تا عمق 10 متر ساخته شده است.
    ج: استخرهای واترپلو ، برای مردان 20 * 20 متر با عمق 1.80 و برای زنان 25 * 20 متر

ساختمانهای استخری: طراحی استخرهای شنا امروزه تابع استاندارد مهندسی ساختمان و مهندسی محیط زیست است. در طراحی ساختمان مخزن استخر ، نوع بتن ، نحوه آرماتوربندی ، نحوه اجرای آب بندی و اتصالات انبساطی ، نحوه نصب لوله ها و مجاری نصب و نوع لوله ها و اتصالات داخل بتن از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا در صورت عدم امکان نشت به دلیل عدم رعایت اصول ، علاوه بر کاهش مداوم آب استخر ، احتمال نشت مخزن ، نشت مخزن استخر یا آسیب به پی ساختمانهای جانبی استخر نیز وجود دارد.

 

روشهای ساخت استخر:

 

ساخت استخر خانگی با بلوک سیمانی

نحوه ساخت استخر با بلوک سیمانی یکی از ساده ترین روش های ساخت استخر است. این روش ساخت استخر اقتصادی ترین راه ممکن برای ساخت استخر با حجم کمی آب است.
در این روش پس از زیرسازی و بتن ریزی کف (حدود 15 سانتیمتر) و تقویت با آرماتور ، دیوارهای بلوک بر روی کف ساخته می شود. به این ترتیب ، پس از تسطیح کف استخر و شیب آن ، می توان بلوک ها را مرتب کرد. مطمئن شوید که از ملات نرم تری برای پر کردن بلوک ها برای برداشتن تمام سوراخ های بلوک استفاده می کنید.استفاده از سنگ بدون جذب رطوبت نیز برای پر کردن بلوک توصیه می شود. به دلیل عدم وجود آرماتور در دیواره های استخر ، لازم به ذکر است که همه اتصالات بلوک باید با دقت مرتب شوند. پس از مرحله بلوک پرسلن ، عملیات سیمان سازی را می توان با استفاده از رزین عایق استخر مخلوط با ملات سیمان انجام داد. استفاده از رزین آب بندی استخر علاوه بر استحکام عالی سیمان و چسبندگی بهتر به بلوک ، می تواند عملیات آب بندی استخر را نیز در یک مرحله انجام دهد. روش آب بندی استخر با مواد عایق در تمام مراحل بعد از بلوک پرسلان توصیه می شود.در روش دیگری برای آب بندی استخر ، پس از اعمال بلوک ها ، می توان سیمان با ضخامت 5 سانتی متر را روی بلوک ها اعمال کرد ، و سپس ترکیب جدیدی از مواد آب بندی با استفاده از رزین و الیاف با استفاده از یک برس با ضخامت 5 میلی متر از همه حفره ها سیمان را صاف کرده و سطح استخر را صیقل می دهد که علاوه بر آب بندی استخر ، سطح استخر را هموار می کند.

 

ساخت استخر با آرماتوربندی و بتن ریزی




ابتدا کف استخر را سیمان می کنیم و یک بستر صاف برای تقویت ایجاد می کنیم. سپس بسته به ابعاد استاندارد استخر ، آرماتورها را به صورت توری در کف و بدنه با سیم می بافیم.

برای ساخت دیوار استخر ، پس از خشک شدن بتن ، قالب را در محیط استخر بکار ببرید به طوری که آرماتورهایی که به کف اعمال می شوند و در وسط قالب خم شده اند ، سپس بتن ریزی و ارتعاش را در ما انجام دهید. داخل قالب ها اجرا کنید تا سطح صاف داشته باشید. پس از خشک شدن و بازکردن قالب ها ، نوبت به انجام آب بندی و کاشی کاری می رسد.

برای ساخت استخر در شیراز می توانید از ما مشاوره بگیرید.